Žiarski kadeti odohrali ďalší turnaj o postup do skupiny gold, ktorý sa odohral 11.- 13.10.2024 v Prievidzi

V piatok v prvom zápase nastúpili proti družstvu z Bánoviec. Zápas začali veľmi nekoncentrovane, z čoho pramenilo množstvo nevynútených chýb. Hrali síce veľmi rýchlo, ale aj nepresne, čo súper využil a hneď od začiatku sa dostal do 10-bodového vedenia. Najhoršie bolo, že sa postupne prispôsobili pomalej hre súpera, ktorá im vôbec nevyhovovala a do polčasu sa s tým vôbec nevedeli vysporiadať. Postupne sa im však aj napriek veľkému trápeniu podarilo v druhej polovici dotiahnuť sa na súpera a v samotnom závere strhli víťazstvo na svoju stranu.

BBK Bánovce nad Bebravou – BK MŠK Žiar nad Hronom 71:74

Body : Barniak 19, Mališ 17, Tapfer 17, Chudý 16, Štupák 3, Michalov 2.

V sobotu nastúpili proti družstvu Victoria Žilina. Do zápasu vstúpili koncentrovane a hneď v úvode si vypracovali náskok, ktorý aj napriek slabšej streleckej efektivite postupne zvyšovali a polčas vyhrali o 20 bodov. V druhom polčase sa síce súper snažil zo všetkých síl niečo so zápasom urobiť, ale naši chlapci už boli rozbehnutí a nedovolili Žilinčanom na zvrat v zápase ani pomyslieť. Nakoniec si zahrali všetci a po celkom dobrom výkone nakoniec s prehľadom Žilinu zdolali.

MBK Victoria Žilina – BK MŠK Žiar nad Hronom 61:79

Body : Barniak 21, Venglarčík 21, Mališ 16, Tapfer 13, Bobok 4, Chudý 2, Štupák 2.

V nedeľu nastúpili proti favorizovanej domácej Prievidzi. Zápas znovu začali koncentrovane a podarilo sa im s favoritom hrať vyrovnaný zápas. Postupne sa rýchlou a bojovnou hrou dostali do tempa a polčas nakoniec vyhrali o 3 body a to aj napriek tomu, že Prievidžanom rozhodcovia odpískali prvý faul na konci prvého polčasu. Druhý polčas bol veľmi vyrovnaný a to až do momentu keď sme kvôli nie veľmi objektívnym piatim faulom prišli o nášho najlepšieho strelca. Tento moment našich paralyzoval a dovolili súperovi odskočiť na rozdiel 10 bodov. Aj napriek veľkej snahe našich chlapcov sa im už nakoniec nepodarilo vrátiť sa do zápasu a nakoniec prehrali po veľmi dobrom a bojovnom výkone.

BK MŠK Žiar nad Hronom – MBA Prievidza 66:83

Body : Venglarčík 18, Mališ 16, Bobok 8, Tapfer 8, Chudý 7, Barniak 6, Štupák 2, Hrmo 1.

Turnaj hodnotím veľmi pozitívne, nakoľko sa každým zápasom náš herný prejav a efektivita zlepšuje. Aj keď sme priamo do skupiny Gold nakoniec nepostúpili, v najbližších dňoch odohráme baráž o miesto v Golde a pevne verím, že naši zabojujú a postup nám neunikne.

Pochvala za bojovnosť na turnaji patrí všetkým chlapcom bez rozdielu.

Tréner : Július Kucej