Starší žiaci odohrali v dňoch 5. – 6.10. na domácej palubovke svoje posledné dva kvalifikačné zápasy

Starší žiaci odohrali v dňoch 5. – 6.10.2024 na domácej palubovke svoje posledné dva kvalifikačné zápasy o postup zo skupiny Stred do skupiny GOLD.

V prvom zápase nastúpili proti družstvu MBK Karlovka Bratislava. Zápas začali veľmi zodpovedne a koncentrovane. Hneď v úvode sa ujali vedenia a rýchlou hrou, efektivitou v útoku a dobrou obranou si svoj náskok udržiavali počas celého prvého polčasu. Na začiatku druhého polčasu sa síce hráči Karlovky na chvíľu na nich bodovo dotiahli, no potom naši chlapci znovu pridali na obrátkach a svojou bojovnosťou a obrovským basketbalovým srdcom nedovolili súperovi zvrátiť výsledok zápasu v ich prospech. Nakoniec Žiarčania po fantastickom výkone porazili s prehľadom Karlovku o 10 bodov. Musím však podotknúť, že naši chlapci hrali len 7 (dlhodobo sa trápia so zraneniami a chorobami).

BK MŠK Žiar nad Hronom – MBK Karlovka Bratislava 80:70
Body : Barcík 35, Kvačkaj 21, Bobok 19, Michalov 3, Hrmo 2.

V druhom nedeľnom zápase si zmerali sily so súperom z Trnavy. Začali znovu veľmi dobre a hneď v úvode sa dostali poľahky do vedenia. Svoj náskok postupne zvyšovali a svojou rýchlou agresívnou hrou súperovi nedovolili, aby im dokázal vzdorovať. Druhý polčas už bol len ich exhibícia a na ihrisku si vlastne robili čo chceli. Nakoniec po obetavom a zodpovednom výkone zvíťazili nad Trnavou rozdielom triedy. Znovu však musím konštatovať, že naši hráči hrali znovu len 7 (z toho bol 1 zranený a jeden chorý).

AŠK Slavia Trnava – BK MŠK Žiar nad Hronom 74:105
Body: Barcík 30, Kvačkaj 27, Bobok 21, Michalov 11, Hrmo 9, Kúšik 4, Inštitoris 3.


Za prístup, bojovnosť a veľké srdce v obidvoch zápasov si zaslúžia moju pochvalu všetci hráči bez rozdielu. Aj napriek tomu, že sa nám nakoniec nepodarilo postúpiť do skupiny Gold, hodnotím progres družstva vysoko pozitívne. Celý čas bojujeme so zraneniami a chorobami a ani jeden zápas sa nám nepodarilo odohrať v kompletnej zostave. Nebyť tejto smoly, celý priebeh kvalifikácie by bol úplne iný. Najviac ma však mrzí prvý zápas proti BSC Bratislava, ktorý sme po výbornom úvode nepochopiteľne a nešťastne prehrali a to beriem ako svoju osobnú prehru.

Tréner : Július Kucej