Tri domáce zápasy starších žiakov

MŠK BK Žiar nad Hronom – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 86:56 (45:22)
Body: Golebiowski Matej 18, Kret Juraj 16, Novák Marek 11, Švec Jakub 9, Kucej Hugo 9 (1 trojka), Babiak Jakub 9, Grochal Marek 4, Greguš Juraj 3, Barcík Samuel 3, Lehotský Adam 2, Šonkoľ Sebastián 2.
Hrali: Truben Richard, Király Pavel, Balogh Boris

MŠK BK Žiar nad Hronom – BKM Iskra Svit 93:47 (60:21)
Body: Kucej Hugo 16, Greguš Juraj 13, Golebiowski Matej 12 (1 trojka), Švec Jakub 9 (12 doskokov), Novák Marek 9, Šonkoľ Sebastián 6, Barcík Samuel 6 (2 trojky), Babiak Jakub 6, Kret Juraj 6, Király Pavel 5, Balogh Boris 4, Žemľa Benjamín 1.
Hrali: Grochal Marek, Lehotský Adam, Truben Richard

Starší žiaci MŠK BK Žiar nad Hronom odohrali cez víkend dva zápasy celoslovenskej súťaže v ZUS aréne, proti týmom zo Spišskej Novej Vsi a Svitu. V piatok nastúpili už v kompletnej zostave proti SNV, čo sa hneď odzrkadlilo na hre domáceho družstva. Žiarčania vstupovali do zápasu s odhodlaním odčiniť pondelňajšiu prehru s Nitrou, ako sa aj revanšovať SNV za smolne prehratý zápas u nich doma. Do hry sa postupne zapojili všetci hráči, ktorí svojou rýchlou, kombinačnou hrou v útoku a celoplošnou osobnou agresívnou obranou, nedali súperovi šancu. Rozdiel v skóre mohol byť aj vyšší, keby hráči dokázali úspešnejšie realizovať svoje zakončenia.
V nedeľu si Žiarčania zmerali sily so Svitom. Do zápasu žiarski chlapci nastúpili s veľkou chuťou. Od začiatku plnili dohodnutú taktiku hry, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku prvej štvrtiny ako aj celého zápasu. Hráči dokázali spolupracovať nielen v obrane, ale aj v útoku, kde sa prezentovali peknými akciami a zakončením, za ktoré boli odmenení potleskom od povzbudzujúcich domácich fanúšikov. Okrem úspešných zakončení spod koša a strednej vzdialenosti, zaujala aj 100%-ná úspešnosť spoza trojkového oblúka, ktorou sa prezentoval náš rozohrávač S. Barcík (2/2), ako 12 doskokov ďalšieho rozohrávača J. Šveca. Tak, ako aj v piatok, sa do zápasu zapojilo všetkých 15 hráčov, z ktorých sa až 13 presadilo aj bodovo.

MŠK BK Žiar nad Hronom – BKM SPU Nitra 65:69 (28:39)
Body: Greguš Juraj 18 (8 doskokov), Novák Marek 12, Grochal Marek 11 (1 trojka), Babiak Jakub 11 (1 trojka), Golebiowski Matej 8 (12 doskokov), Švec Jakub 5.
Hrali: Lehotský Adam, Barcík Samuel, Truben Richard, Žemľa Benjamín, Balogh Boris

V dohrávke celoslovenskej súťaže starších žiakov, v pondelok 30.01.2017 v športovej hale, odohrali Žiarčania zápas proti Nitre. Do prvého polčasu zápasu boli zapojení všetci hráči, ktorí nastúpili na zápas. Aj keď sa Nitra nachádza v spodnej časti tabuľky, na ich hre sa to vôbec neprejavilo. Polčas Žiar prehral o 11 bodov. Katastrofálna bola hlavne druhá štvrtina, ktorú domáci prehrali 6:20. Nepomohlo ani prestriedanie a zapojenie M. Nováka, ktorý mal inak oddychovať. Rozbehnutá Nitra dokázala vyhrať aj tretiu štvrtinu, aj keď len o 1 bod. V poslednej časti hry sa chlapci snažili zvrátiť priebeh zápasu, no súper dokázal vždy kontrovať, či už spod koša, ale hlavne z diaľky. Konto domácich zaťažili v priebehu zápasu 9-timi trojbodovými strelami. Aj keď súper nehral celoplošnú agresívnu obranu, ani žiaden pressing, Žiarčania svojou nekoncentrovanosťou, zbrklosťou, vyprodukovali 32 stratených lôpt (Babiak 9, Novák 7,..). Súper zaslúžene vyhral a Žiar dostal lekciu z nasadenia, chcenia, kolektívnej hry a zodpovednosti.

Tréner: Juraj Horváth
Asistent: Tomáš Fábry