19. ročník turnaja v Streetballe

19. ročník turnaja v Streetballe v Žiari nad Hronom sa v tomto uskutočnil v netradičnom čase. Organizátori s rôznych dôvodov presunuli termín konania turnaja z tradičného jarného júnového mesiaca na začínajúci jesenný termín Sobota 19. Septembra 2015 bol deň, Kedy basketbalové kurty SSOŠ technickej privítali mládežnícke družstvá, aby zápolili o titul najlepšie streetballové družstvo v meste Žiar nad Hronom. Júnovou horúčavou rozpálené basketbalové kurty vystriedalo umiernené septembrové počasie, ktoré je známe krátkymi jesennými prehánkami. Tie neobišli ani tento rok spomínané podujatie..
Turnaja sa zúčastnilo 27, prevažne domácich, družstiev, v ktorých bolo na úvod prezentovaných 100 aktívnych mladých basketbalových nádejí. Vzhľadom na začínajúcu sa basketbalovú sezónu a jesennými dažďovými kvapkami zmáčaný asfaltový povrch kurtov, organizátori požiadali aktérov o opatrnosť a obozretnosť pri jednotlivých zápasoch a súbojoch v nich. Jedinými „cezpoľnými“ družstvami, prezentujúcimi sa na turnaji, boli družstvo z Handlovej a z Lučenca, ktoré v konečnom dôsledku boli v kategórii Dorast najúspešnejšie.
Organizátori vypísali päť kategórií, z ktorých naobsadenejšími boli kategórie „Little MINI“ a „OLD-YOUNG.“ Okrem už spomínaných kategórií, organizátori do súťaže zaradili aj kategórie „MINI“. „ŽIACI“ a „DORAST. Je veľmi pozitívne, že streetbalu v Žiari nad Hronom sa v posledných rokoch zúčastňujú hlavné mladí, ktorí sú budúcnosťou žiarskeho basketbalu.
Organizátori vypísali i súťaž v streľbe trestných hodov, ktorú vyhral Eduard Rajnoha.
Streetball v Žiari nad Hronom sa skončil úspechom športu vo vynikajúcej atmosfére. Ďakujeme všetkým sponzorom, ďakujeme Mestu, Technickým službám s.r.o., Technickým službám a.s., Mestskému športovému klubu, OZ Šport a mládež ŽIAR, Súkromnej strednej odbornej škole technickej na pôde ktorej sa celé podujatie odohrávalo, ďakujeme sponzorom, ďakujeme samotným organizátorom, ktorý tento ročník pripravovali, ďakujeme susedovi za občerstvenie, Vladovi Fabovi za hudbu, ďakujeme všetkým, ktorí materiálne a finančne podporili všetky predchádzajúce ročníky i tento ročník podujatia, ktoré sa v našom meste stalo jedným z najväčších a už neoddeliteľne patrí k súčasti mesta. Menovite ďakujeme Jozefovi Štábelovi, Norbertovi Nagymu, Ivanovi Hrdému, Ivanovi Dankovi, Petrovi Vívodovi st., Janovi Valentovi.

Výsledky:

Kategória Little MINI

1. Jakubovci (Jakub Barcík, Marian Kartík, Adam Herich)
2. Matejovci (Matej Danko, Matúš Melaga, Matej Kret)
3. Samuelovci (Samuel Krahulec, David Truben, Matej Valent)

Kategória MINI
1. Srdiečka (Patrik Ďurica, Martin Holic, Adam Dekýš, Máruis Ziman)
2. Skazené jogurty (Patrik Herich, Richard Kosmeľ, Tomáš Baláž. Matej Bobok)
3. Plesnivé rožky (Marián Sirotný, Boris Balogh, Sebastián Šonkoľ, Michal Kosmeľ, Matej Krahulec)

Kategória ŽIACI
1. Pánkovia zo Žiaru (Marek Novák, Juraj Greguš, Samuel Barcík, Richard Truben)
2. Guláš je zdarma (Jakub Švec, Jakub Babiak, Adam Lehotský, Štefan Bajnok)
3. Imigranti zo Žiaru (Marek Grochal, Richard Kotlárik, Matej Golebiowski)

Kategória DORAST
1. Chlapci od vedľa – Handlová (Peter Prosba, Eduard Rajnoha, Dávid Novosádek)
2. DULDY – Lučenec (Marek Halász, Sebastián Slovák, Dominik Košík)
3. Tri a pol chlapa (Jaroslav Pavol, Viktor Mihálka, Matúš Šály, Jakub Nagy)

Kategória OLD – YOUNG
1. HROMY – BLESKY (Ema Nagyová, Norbert Nagy)
2. Náhradníci (Filip Horváth, Július Kucej)
3. Rýchle strely (Marian Kartík, Janka Kartíková)

Invalid Displayed Gallery